Eva Mare Terra

Eva Mare Terra

dijous, 14 de maig de 2015

Les flors de Bach, sanació per l’ànima

Chicory, l'amor incondicional

Ja fa uns quants anys que les flors de Bach i jo compartim un camí comú, el de la sanació i el de connexió amb l’ànima. I així és, les essències florals no ens ajuden només acompanyant moments de la nostra vida, sinó que són un pont directe cap a qui som veritablement. 

Líquids florals oferts per la Mare Terra, amb tota la seva generositat, per a que podem connectar amb la nostra missió, potenciant els nostres dons i talents, i també assumint que darrere del que considerem els nostres “defectes” resideix el veritable aprenentatge del que hem vingut a fer.

Donar-li la volta a aquests “defectes” és un dels processos alquímics més complexos, i alhora més extraordinaris que pot fer una persona. És la nostra recerca personal del Sant Grial. Quan ens trobem en aquesta recerca del sentit de la nostra existència, les flors apareixen com unes aliades que ens faciliten el camí. Unes companyes que ens mostren el que hi ha més enllà del que es visible, sempre i quan els ho permetem... 

Quan algú comenta, “les flors no funcionen, estic igual, no he notat rés”, ens hem de deixar sentir si això és realment així. Potser els que ens envolten no opinen el mateix... de vegades no sabem apreciar els nostres canvis, no ens han ensenyat a connectar amb nosaltres mateixos, i ens perdem en un mar d’estímuls externs. I també pot ser que realment no hagi passat “rés”, i és que a banda de que les flors sempre “fan alguna cosa”, només la nostra intenció i voluntat de canvi i de treball personal poden catalitzar aquest procés alquímic. Sinó seria massa fàcil... em prenc una flor i ja està ! No... s’ha de trencar una estructura existent per tornar a renéixer. 

Les essències florals no són medicaments que sanen símptomes, són missatges cap a la nostra ànima per a que comenci a recordar qui som. I aquest despertar està només en les nostres mans, o millor dit, en el nostre cor. 

Molts hem comprovat l’eficàcia de les flors de Bach acompanyant dolències físiques diverses, presses oralment o en aplicació local, moltes vegades fins i tot fent desaparèixer molèsties de forma espectacular, un aspecte de la teràpia floral que no és massa conegut i que val la pena mencionar també. Les flors no només ens acompanyen en situacions associades a emocions i sentiments, sinó que tenen tanta saviesa, que actuen en la globalitat de l’ésser, ja que no té sentit distingir entre físic, emocional, mental o espiritual, donat que som una totalitat en la que aquests camps es superposen contínuament i es barregen uns amb als altres. És a dir, una emoció ens pot afectar en el nostre cos, per exemple, com molts cops podem observar. 

S’ha banalitzat molt l’ús de les flors, i aquest escrit pretén ser una reivindicació de la seva eficàcia i de la seva infinita amplitud. Si no fos així, perquè tantes persones m’han dit “aquestes flors són màgiques”... si, de poques coses diem que fan màgia, i les flors en fan. 

Els vegetals (i també els animals i els minerals) ens acompanyen en aquest viatge terrenal. Uns companys que hauríem d’agrair cada dia de tot cor i ànima, doncs a banda de nodrir-nos en tots els aspectes, i recordar-nos contínuament qui som, ens fan aquest viatge més agradable per als nostres sentits. 

Hi ha alguna cosa més meravellosa que la Natura ? Podem viure sense connectar amb ella ? Alguns diran que si, però a mi m’arriben les veus de moltes ànimes cridant que no... 

La nostra ànima té desig de mostrar-se, tal com fan les flors amb la seva explosió de formes i colors. I tanta varietat ! En la diversitat està la riquesa, cadascuna i cadascú mostrant el més bonic del seu interior. 

Agraeixo a l’Edward Bach tot el que va fer en vida, per obrir-nos a tantes i tants a un camí amorós i respectuós amb els éssers vius, per la seva llum i per la seva entrega en un treball absolutament profund en la sanació personal.

Una llum que continua brillant amb força...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada